Το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών Ηρακλείου. Λειτουργεί παρέχοντας τις υπηρεσίες του από το 2002, φιλοξενώντας τις ψυχαγωγικές, κοινωνικές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και ακαδημαϊκές εκδηλώσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και των μελών εν γένει της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και άλλων φορέων γνώσης και πολιτισμού, αγκαλιάζοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Σκοπός

Σκοπός της λειτουργίας του Φοιτητικού Κέντρου είναι:

 • Να συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη, μέσα από την συμμετοχή των φοιτητών σε διάφορες εκδηλώσεις και τη συνεργασία άλλων φορέων πολιτισμού.
 • Να συνδράμει και να ενθαρρύνει την πνευματική, ψυχαγωγική και καλλιτεχνική δραστηριότητα των φοιτητών
 • Να υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας γενικότερα.
 • Να φιλοξενεί και να διοργανώνει καλλιτεχνικές και εν γένει πολιτιστικές δραστηριότητες, αναβαθμίζοντας το ρόλο του Πανεπιστημίου Κρήτης σε παράγοντα όχι μόνο ακαδημαϊκής αλλά και πολιτιστικής προσφοράς

  Στοιχεία επικοινωνίας Φοιτητικού Κέντρου

  Διεύθυνση

  Πανεπιστημιούπολη Βουτών Φοιτητικό Κέντρο, Ηράκλειο, Κρήτης.

  Τηλέφωνα

  (+30) 2810 39 4883 (Ηράκλειο)

  (+30) 28310 77719  (Ρέθυμνο)

  Email

  fk@culture.uoc.gr, liadaki@edu.uoc.gr(Ηράκλειο)

   skepetzi@admin.uoc.gr (Ρέθυμνο)

  Χώροι

  Οι χώροι του Φοιτητικού Κέντρου (ΦΚ) είναι διαμορφωμένοι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων όσων τους χρησιμοποιούν όλη την διάρκεια της ημέρας.
  Στο ισόγειο υπάρχει αρκετός χώρος με καναπέδες και πολυθρόνες όπου μπορεί κάποιος να καθίσει για διάβασμα, ξεκούραση, ακόμα και για επιτραπέζια παιχνίδια. Υπάρχει επίσης και το στέκι που έχει τραπέζια και καρέκλες. Λειτουργεί και κουζίνα με αρκετό εξοπλισμό όπου μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα καφέ ή να ζεστάνει το φαγητό του ή ακόμα και να μαγειρέψει. Σε πλήρη λειτουργεία το στέκι χρησιμοποιείται και από τις ομάδες κατά τις απογευματινές ώρες.
  Στο ισόγειο υπάρχουν επίσης τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού του ΠΚ, η χορωδία η ζωγραφική και ο σύλλογος φοιτητών Erasmus.
  Στον Α όροφο βρίσκεται το γραφείο του Υπευθύνου του ΦΚ , δύο στούντιο μουσικής, το γραφείο της κινηματογραφικής ομάδας, το γραφείο των χορευτικών ομάδων, ο σκοτεινός
  θάλαμος της φωτογραφικής ομάδας το γραφείο της εθελοντικής αιμοδοσίας, το γραφείο των Βραζιλιάνικων κρουστών, και το labaki. Υπάρχει επίσης αρκετός χώρος όπου μπορεί να καθίσει κάποιος για ξεκούραση ή διάβασμα.
  Στον α όροφο βρίσκεται ακόμα μία μεγάλη αίθουσα με ξύλινο πάτωμα και καθρέπτες όπου γίνονται τα μαθήματα των χορών ή άλλες δραστηριότητες. Στον χώρο αυτό υπάρχει και πιάνο που είναι ελεύθερο να παίξει όποιος θέλει.
  Στο ΦΚ υπάρχει και το αμφιθέατρο Μαρία Μανασσάκη όπου φιλοξενεί εκτός από την
  θεατρική ομάδα του ΠΚ και πολλές άλλες θεατρικές, μουσικές, χορευτικές παραστάσεις ή εκδηλώσεις του ΠΚ ή άλλων φορέων της πόλης.