Το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών Ηρακλείου. Λειτουργεί παρέχοντας τις υπηρεσίες του από το 2002, φιλοξενώντας τις ψυχαγωγικές, κοινωνικές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και ακαδημαϊκές εκδηλώσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και των μελών εν γένει της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και άλλων φορέων γνώσης και πολιτισμού, αγκαλιάζοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Σκοπός

Σκοπός της λειτουργίας του Φοιτητικού Κέντρου είναι:

 • Να συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη, μέσα από την συμμετοχή των φοιτητών σε διάφορες εκδηλώσεις και τη συνεργασία άλλων φορέων πολιτισμού.
 • Να συνδράμει και να ενθαρρύνει την πνευματική, ψυχαγωγική και καλλιτεχνική δραστηριότητα των φοιτητών
 • Να υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας γενικότερα.
 • Να φιλοξενεί και να διοργανώνει καλλιτεχνικές και εν γένει πολιτιστικές δραστηριότητες, αναβαθμίζοντας το ρόλο του Πανεπιστημίου Κρήτης σε παράγοντα όχι μόνο ακαδημαϊκής αλλά και πολιτιστικής προσφοράς

  Στοιχεία επικοινωνίας Φοιτητικού Κέντρου

  Διεύθυνση

  Πανεπιστημιούπολη Βουτών Φοιτητικό Κέντρο, Ηράκλειο, Κρήτης.

  Τηλέφωνα

  (+30) 2810 39 4883 (Ηράκλειο)

  (+30) 28310 77719  (Ρέθυμνο)

  Χώροι

  Στο Φοιτητικό Κέντρο (ΦΚ) θα συναντήσετε μία ζωντανή κοινότητα που προσέχει το χώρο σαν να είναι σπίτι της και τον γεμίζει με δραστηριότητες όλη μέρα. Μέσα στο κτίριο μπορεί κανείς να βρει εξοπλισμένη κουζίνα, ηλεκτρονικά και επιτραπέζια παιχνίδια, χειροτεχνίες, μουσικά στούντιο, εργαστήριο ηλεκτρονικών, ραδιοφωνικό σταθμό, ξυλουργείο, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για χορό, σκοτεινό θάλαμο και πολλά άλλα. Η διαχείριση και συντήρηση των υποδομών γίνεται στο συντονιστικό του ΦΚ όπου συλλογικά παίρνονται αποφάσεις και κουβεντιάζονται τα επιμέρους ζητήματα. 

  Φοιτητικές ομάδες

  Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με τις ενεργές Φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Κρήτης.