κρητη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με μακρά ιστορία, πλούσιο πολιτισμό, έντονο ανάγλυφο και διάσημη γαστρονομία. Είναι η πατρίδα του μινωικού πολιτισμού, του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης και ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Βρίσκεται στο νότιοτερο τμήμα του Αιγαίου και ήταν πάντα ένα εμπορικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι. Σήμερα, παραμένει το κέντρο της οικονομικής, επιστημονικής και πολιτιστικής δραστηριότητας στο Αιγαίο και ένα μέρος γεμάτο εκπλήξεις, ιδανικό για όσους αναζητούν μια μοναδική εμπειρία.

Ρέθυμνο

Ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς και μια από τις ομορφότερες πανεπιστημιουπόλεις

Ηράκλειο

Η περιφερειακή έδρα και η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης

Ένας από τους ομορφότερους προορισμούς στον κόσμο

τετρ. χιλιόμετρα

χλμ ακτογραμμής

πληθυσμός

Αποτελείται από τέσσερις περιφερειακές ενότητες

Χανιά

Πρόκειται για τη δυτικότερη ενότητα της Κρήτης, με έντονο ανάγλυφο και εκπληκτικής ομορφιάς προορισμούς 

Ρέθυμνο

Στην περιφεριακή ενότητα του Ρεθύμνου θα βρούμε την Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, το Μουσείο Εκπαίδευσης, το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, το Κ.Ε.Μ.Ε. και το αστεροσκοπείο του Σκίνακα

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο βρίσκονται η Πανεπιστημιούπολη των Βουτών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, επίσης το ΠΑΓΝΗ, το ΙΤΕ και το ΕΛΚΕΘΕ

Λασίθι

Μια από τις πιο ιδιαίτερες περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας. Κοντά στον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται ο σταθμός του Φινοκαλιά.

Η Κρήτη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς διακοπών.

 Η πρόσβαση των επισκεπτών στο νησί γίνεται αεροπορικώς μέσω του διεθνούς αερολιμένα στο Ηράκλειο και των κρατικών αερολιμένων στα Χανιά και στη Σητεία, ή ακτοπλοϊκώς στους λιμένες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Καστελίου Κισσάμου.